Detta känns inte riktigt som min grej då jag inte brukar lägga ut recept och sånt på min blogg. Men det var ett par stycken som föreslog det när jag bad er om tips på vad jag kunde blogga om och då tänkte jag lite, varför inte typ haha.
Nej men detta är iallafall en utav mina favorit tårtor/kakor så jag tänkte att jag kunde tipsa er om den. Men den är väldigt mattande så man behöver inga stora bitar hehe.
Receptet är från Halv åtta hos mig. Hehe!
Ingredienser botten:
100 g smör
100 g mintchokladplattor
2 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
2.5 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
Kletet:
200 g cream cheese
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker
Övre lagret:
150 g mintchokladkakor
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
4. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchokladplattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
5. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
6. Rör om noga.
7. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.
8. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
9. Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.
10. Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
11. Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
12. Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
13. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.
14. Förvara svalt.
15. Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.